Usaglašen nacrt novog Programa usavršavanja i zapošljavanja u Goraždu

Objavljeno 03.09.2019

Predstavnici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) su danas u Goraždu održali sastanak sa predstavnicima Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Udruženjem za lokalne razvojne inicijative ALDI i Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a kako bi usaglasili nacrt zajedničkog Programa usavršavanja i zapošljavanja dugoročno nezaposlenih osoba VSS.


Naredni koraci podrazumijevaju razmatranje projektnog prijedloga na Upravnom odboru Službe za zapošljavanje BPK, a zatim ga treba usvojiti i Vlada BPK.

Imajući u vidu užu ekspertizu Projekta učešće će biti u najvećem dijelu u procesu razvoja metodologije/programa obrazovanja odraslih za usavršavanje iz oblasti “projekt menadžment” i priručnika za polaznike usavršavanja “projekt menadžment”.


Sastanku su prisustvovali ministar Arman Bešlija, izvršna direktorica Udruženja ALDI Meliha Gačanin, direktorica Službe za zapošljavanje BPK Nafija Hodo, direktor GOPA i projektni tim lider Dr Ranko Markuš, šef odsjeka za zapošljavanje u YEP-u Alma Suljović, stručni saradnik za aktivnu politiku zapošljavanje i programe u Službi za zapošljavanje Senija Hadžić.