Potpisan Memorandum o saradnji na projektu "Pilot START-UP" program namjenjen mladima koji žele započeti svoj biznis

Objavljeno 14.12.2016

Danas je u Goraždu, u Biznis centru, upriličeno potpisivanje ”Memorandum o saradnji” na implementaciji Pilot Start-up programa između zainteresovanih strana, čime je ozvaničen početak implementacije navedenog programa.


Potpisnici ”Memoranduma o saradnji” i učesnici u realizaciji Start-up programa su: Ministarstvo privrede BPK Goražde, Općina Goražde, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, Obrtnička komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Udruženje ALDI i OXFAM ured u BiH.


Start-up program je zamišljen da podrži razvoj poslovnih ideja (fokus na uočene prilike), registraciju biznisa, rad u prvim mjesecima rada, obuku i mentoring podršku do momenta sazrijevanja.


Ciljna grupa Start-up programa, su potencijalni poduzetnici (18-35 godina starosti), odnosno osobe koje već imaju namjeru da se bave poduzetništvom sa šireg područja Goražde (BPK).

Program ne cilja isključivo na nezaposlene osobe, već na mlade osobe sa šireg područja Goražda (BPK), koje su zainteresovane da započnu biznis.


Neki od mogućih sektora predviđenih za započinjanje biznisa su: IT sektor kao brzorastući sektor u BiH i regiji, sektor malih biznisa koji bi zadovoljili potrebe postojećih većih firmi, sektor biznisa vezanih za potrebe u turističkoj djelatnosti, agrobiznis, te druge prepoznate prilike u ostalim sektorima.


Za najbolje kandidate su predviđena Start-up sredstva za započinjanje biznisa, a ukupan fond iznosi 15.000 KM. Od učesnika se očekuje finansijska participacija (kotizacija) za učešće uprogramu u iznosu od 50,00KM po učesniku.


Za prijavu je potrebno ispuniti Obrazac koji je dostupan u prostorijama ALDI-a ili na web stranici www.aldi.ba. Javni poziv za prijave je otvoren od 15.12.2016. do 30.12.2016. godine.


Prijave se šalju na mail: azra.zorlak@aldi.ba, putem pošte (Udruženje ALDI,Panorama bb., 73 000 Goražde) ili direktno u prostorijama Udruženja ALDI, gdje se takođe mogu dobiti sve dodatne informacije.